Termékeink

Anyagleadási útmutató

A nagyipari nyomtatásban alkalmazott állományok eltérnek az otthon végzett nyomtatásban használtakhoz képest. Amennyiben nyomdakész anyagot szeretne leadni számunkra, kérjük figyelmesen olvassa végig az alábbi útmutatókat, vagy juttassa el grafikusa részére, hogy ez alapján tudja elkészíteni grafikai anyagát.

 PrintPix Nyomda color felületnemesítés

Kis formátum (A3-as méretig)

 • Fájlformátum: CMYK Composite PDF
 • Képek: CMYK, minimum 300 DPI, lehetőleg jpg tömörítés nélkül, beágyazva a pdf-be 1:1 méretarányban, kifutó 3 mm.
 • Betűtípusok: Az állományban levő összes font legyen beágyazott, vagy legörbézett, egyéb esetben csatolják a betűtípusokat.
 • Szöveg: Figyelem! A tartalmi és nyelvtani hibákért a jóváhagyott és elfogadott látványterv után nem áll módunkban felelősséget vállalni.
 • Színek: Csak a ténylegesen nyomásra kerülő színek legyenek az anyagban. Direkt színek alkalmazásakor kizárólag a megfelelő elemek (objektumok, betűtípusok, képek...) legyenek direkt színben megadva, amelyek, a megrendelésben is direkt színként szerepelnek. A felesleges direkt színeket kérjük CMYK-színrendszerbe átalakítani.
 • Felületnemesítés: UV-lakk, effektlakk, dombornyomás és egyéb felület nemesítési eljárás, illetve stancforma használata esetén, kérjük ezeket a rétegeket direkt színként (külön színkivonaton) megadni, vektoros formátumban, görbézve.
 • Méretek: A megrendelésben meghatározott méret szerint kérjük a leadott állományok méretezését. Kifutó esetén  +3-3 mm, könyvnél +5-5 mm ráhagyást kérünk. (Kifutó: olyan grafikai és képi elemek, melyek a papír széléig kiérnek, azaz nincs fehér margó. Szerkesztéskor a vágási szélen 3 ill. könyv esetén 5 mm-rel túl kell futtatni a grafikai elemet.
 • Oldalak: Az oldalakat vágójelekkel és szükség esetén hajtás-, bígelés-, perforálás jelekkel kérjük leadni. Több oldalas anyagok, prospektusok, könyvek leadásakor a belíveket és a borítót külön fájlban kérjük. A borító oldalait (B4-B1 borító külső oldal, B2-B3 belső oldal) oldalpárban, a belíveket oldalanként, tehát nem oldalpárban, egy fájlban kérjük. Ha a kiadvány üres oldalt tartalmaz, az a leadott állományban is a megfelelő helyen szerepeljen.
 • Egyéb paraméterek Ragasztókötés esetén a gerinc és az esetleges nyitó bígelés méretet a borító oldalpár méretébe bele kell számolni. Irkatűzés esetén az oldalak számának 4-gyel oszthatónak kell lennie.

Az honlapon található elkészítési határidők csak a megfelelően leadott nyomdakész anyagok esetén érvényesek.

Nem megfelelő nyomdai formátumok: például: Word (.doc), Excel (.xls), Powerpoint (.ppt), Publisher (.pub)

Nem megfelelő nyomdai formátumok: doc, xsl, ppt, pub

 

Amennyiben nem a megfelelő nyomdai formátumban érkeznek az anyagok, úgy javasoljuk, hogy bízza ránk az állományok nyomdakész előkészítését a megfelelő minőség érdekében.

 

Széles formátumhoz (A3-as méretnél nagyobb)

 • Fájlformátum: compostite pdf, tif, jpg, eps
 • Felbontás: 1:1 méretben, alapesetben 150 dpi
 • Betűtípusok: Az állományban levő összes betűtípus legyen legörbézett.

Kérjük nézze át tartalmilag és nyelvtanilag a küldött grafiaki anyagot, mert kollégáink csupán technikailag ellenőrzik a kapott állományokat. A gyártást követően felfedezett tartalmi hibákat (elírások, helyesírási hibák) csak újragyártással tudjuk orvosolni.

 • Színprofil: Nagyformátumú nyomtatóink Fogra39 színprofilt használnak, így színhelyességet csak az erre előkészített anyagoknál tudunk garantálni. Színhelyesség esetén mindenképp szükséges próbanyomat készítése, vagy megrendelő által hozott mintanyomat leadása. Ettől eltérő esetekben reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni.
 • Színek: Fotók esetén RGB színterű anyagból is tudunk nyomtatni, egyéb esetben CMYK legyen minden anyag. Pantone szín és proof esetén a színkorrekcióért nyomdai előkészítési óradíjat számítunk fel, amely legkisebb negyed órás egységben számítandó (1500 Ft+ÁFA) és a grafikai anyag jellegétől függ. Adobe Illustrator-ban készített színátmeneteknél Object/Expand/Gradient Mesh legyen bepipálva, illetve Photoshop átmeneteknél 3-4 % noise effektet tanácsos használni (így a színátmenet lépcsőzetessége kiküszöbölhető).
 • Színek a fotóknál: Fekete-fehér képek, fotók nyomtatásakor a grayscale hatás a 4 alapszín (CMYK) keveréséből hozható létre nagyformátumú nyomógépeinken. Előkészítési, színkorrekciós díjunk  2360 Ft+ÁFA, mely 5 kisméretű, általunk készített mintát tartalmaz.
 • Méretek: A megrendelésben meghatározott méret szerint kérjük a leadott állományok méretezését. Kifutót a nagy formátumon készülő plakátokra és molinókra nem szükséges szerkeszteni, továbbá formariccelt fehér hátterű anyagoknál szintén nem kell kifutó a grafikára. Kifutó szükséges nem fehér hátterű riccelt matricáknál és kasírozandó vinyl nyomatok esetében. (Kifutó: olyan grafikai és képi elemek, melyek a papír széléig kiérnek - nincs fehér margó. Szerkesztéskor a vágási szélen 3 mm-rel túl kell futtatni a grafikai elemet.)
 • Formariccelés és betűkivágás: a riccgörbét kérjük vektorosan külön oldalon/layeren, vagy külön file-ban leadni.

 Pár gyakran előforduló plakát méret:

Méret (cm) Méret (px) Felbontás (dpi)
(B1) 70x100 1984x2835 min. 150
(B2) 50x70 1417x1984 min. 150
80x120 2268x3402 min. 150
59,4 x 84,1 1684x2384 min. 150
 • CMYK+LmLc nyomtatás: a 6 színű festékkészlettel jobb színminőséget, szélesebb színtartományt és színmélységet lehet elérni, mely különösen fontos a halványabb tónusok pl: bőrszín esetén.
 • Fehér nyomtatás: általában a víztiszta vinylnél alkalmazott nyomtatási mód, amikor problémát jelenthet, hogy a nyomtatási kép átlátszó marad, mivel a festék nem fedőfesték. Fehér alányomással fedő felületet érhetünk el. Az eljárás szintén vektoros formátum esetén alkalmazható, külön layeren/oldalon direkt színként jelölve. Színátmenetet nem tudunk fehér színnel nyomtatni, csak vektorok által határolt teli flekkeket.

Amennyiben nem a megfelelő nyomdai formátumban érkeznek az anyagok, úgy a nyomdai formátum előkészítéséért, grafikai szerkesztést számítunk fel, melynek ára 1500 Ft+ÁFA/negyed óra. Nyitott forrásfájlok kezeléséért (corel, ai, psd) sajnos nem tudjuk vállalni a felelősséget.

Bankkártyás fizetés bélyegző webáruházunkban.

HD minőségű nyomtatás

Referencia

"Motor Kiállításra készültem és megfeledkeztem a márc14-15ről. Így a munkához hozzákezdeni csak 16-án tudtak, a kiállítás 18-án kezdődött. Ráadásul hiba is volt az általam leadott anyagban. Varga Dávid gyorsan megcsinálta az ajánlatot, Pelbárt Tamás meg tudván, hogy sürgős a munka, nem volt rest este 9-kor felhívni a hiba miatt. Nagyon elégedett vagyok mindkettőjük munkájával és hozzáállásával, az anyagom az ígért időpont előtt két órával elkészült és örömmel használtam a kiállításon."

Gál Balázs

Tovább olvasom

Ingyen parkolás a nyomdánálNavigáció a nyomdában

Elérhetőségeink

PrintPix Nyomda és Grafikai Stúdió

1037 Budapest, Vörösvári út 119-121.

Nyitva tartás:

H-P: 8:00-18:00, Sz-V: Zárva

Központi telefonszámunk:

+36 1 445 3000

Központi e-mail címünk:

ertekesites##kukac##printpix.hu

PrintPix NYomda facebook profiljaPrintPix Nyomda Google+ profilja

1037 Budapest,

Vörösvári út 119-121.

 

Telefon: +36 1 445 3000

Mobil: +36 30 216 5500

PrintPix Nyomda OTP Simplepay fizetés

Facebook
Galéria

Munkáink

Rólunk