Termékeink

Kintlevőség-kezelő szabályzat

A PrintPix Nyomda és Grafikai Stúdió kintlévőség-kezelési szabályzata

Jelen szabályzat a számlák esedékességére vonatkozó tájékoztatás hatékonyságát kívánja elősegíteni. Segítségével a PrintPix Nyomda és Grafikai Stúdió pontosabbá és tervezhetőbbé teszi saját pénzügyi folyamatait, és naprakész módon tájékoztatja Partnereit folyószámláik állapotáról.

Ennek érdekében a cég egy automatizált kintlévőség-kezelő rendszer használatát vezette be, amely az alábbiak szerint épül fel:

1. ELEKTRONIKUS EGYENLEGKÖZLŐ

A fizetési határidő lejártát követő 4. napon és azt követően hetente egyszer e-mail-ben egyenlegközlő levelet küldünk Partnereinknek, amely tartalmazza a lejárt számlákat.

2. ELEKTRONIKUS FIZETÉSI EMLÉKEZTETŐ ÉS FIZETÉSI FELSZÓLÍTÁS KIKÜLDÉSE

2.1. A számla fizetési határidejének lejáratát követő 10. napon, figyelembe véve a 9 napos türelmi időt, Partnereink e-mail-ben megjkapják 1. fizetési emlékeztetőjüket. A lejárt napok kumulálódnak számlánként és meghatározzák a Partnerek vevői hitelkeretét.

2.2. A számla fizetési határidejének lejáratát követő 20. napon Partnereink e-mail-ben megkapják 2. fizetési felszólításukat. A 2. fizetési emlékeztető kiküldését követően a vevői hitelkeret automatikusan felfüggesztésre kerül, Partnereink megrendeléseiket és az ebből elkészülő számláikat ezt követően csak készpénzzel, előre utalással, vagy utánvéttel tudják kiegyenlíteni.

2.3. A számla fizetési határidejének lejáratát követő 30. napon Partnereink e-mail-ben megkapják 3. fizetési felszólításukat, és egy értesítést miszerint a további felszólító levelek már ügyvédi úton érkeznek, melyek ezáltal plusz költséget jelentenek a számlatartozáson felül.

2.4. A számla fizetési határidejének lejáratát követő 45. napon Partnereink automatikusan ügyvédi levélben peresítés előtti fizetési felszólítást kapnak. Ez további 10 000 Ft + ÁFA költséggel növeli a számlatartozást. A levél felszólítja őket arra, hogy amennyiben 5 napon belül nem rendezik tartozásukat, a kintlévőségek behajtását jogi útra tereljük.

2.5. A számla fizetési határidejének lejáratát követő 60. napon, amennyiben nem történik mindkét fél részéről elfogadott írásos megállapodás a fizetés ütemezéséről, abban az esetben automatikus fizetési meghagyást, vagy felszámolást kezdeményezünk, mely legkevesebb 30 000 Ft + ÁFA ügyvédi díj és 3% tőkeösszegű illetékkel növeli a tartozását.

Rendszerünk működése alapján Partnereink minden lejárt számla után más típusú fizetési emlékeztetőt, vagy fizetési felszólítást kapnak, a lejárt napok száma alapján!

Postai úton csak azok a Partnereink kapnak tájékoztatást, akiknek számlatartozása 45 napnál régebbi, illetve Partnerünk nem rendelkezik e-mail elérhetőséggel.

1. fizetési felszólítás - ügyvédi levélben 10 000 Ft + ÁFA/levél
2. fizetési meghagyás benyújtása 30 000 Ft + ÁFA
+ tőkeösszeg 3%-a
3. felszámolási eljárás megindítása 60 000 Ft + ÁFA
+ 80 000 Ft illeték
+ 25 000 Ft közzétételi díj
4. végrehajtási eljárás megindítása 25 000 Ft + ÁFA
+ tőkeösszeg 1%-a


3. FELSZÁMOLÁS MEGINDÍTÁSA

A számla fizetési határidejének lejáratát követően legkésőbb a 45. napon a kérdéses kintlévőségek behajtását jogi útra tereljük és kezdeményezzük a felszámolási eljárás megindítását, amennyiben eddig a határidőig valamilyen írásos fizetési megállapodás nem jön létre cégeink között.

Szabályzatunk 2013. január 1-én lépett életbe és visszavonásig vagy újabb módosításig érvényes! Az esetlegesen módosításra kerülő szabályzat a www.printpix.hu weboldalon közzététel időpontjától lép hatályba.

A szabályzat kiadásáért felelős: Szakáll Tamás ügyvezető (e-mail: szakall.tamas@printpix.hu)

Bankkártyás fizetés bélyegző webáruházunkban.

HD minőségű nyomtatás

Referencia

Kállay Andrea

"Angol nyelvóráimon a saját magam által írt könyvemet használom, amelyet Nálatok nyomtatok nagyobb mennyiségben, villámgyorsan, hihetetlenül jó áron. Veletek eddig minden téren meg vagyok elégedve, nem is gondolkodom más nyomdákban."

Kállay Andrea
ügyvezető
Safe in Europe

Tovább olvasom

Ingyen parkolás a nyomdánálNavigáció a nyomdában

Elérhetőségeink

PrintPix Nyomda és Grafikai Stúdió

1032 Budapest, Bécsi út 171.

Nyitva tartás:

H-P: 8:00-18:00, Sz-V: Zárva

Központi telefonszámunk:

+36 1 445 3000

Központi e-mail címünk:

ertekesites##kukac##printpix.hu

PrintPix NYomda facebook profiljaPrintPix Nyomda Google+ profilja

1032 Budapest,

Bécsi út 171.

 

Telefon: +36 1 445 3000

Mobil: +36 30 216 5500

PrintPix Nyomda OTP Simplepay fizetés

akadalymentesitett_nyomda

Facebook
Galéria

Munkáink

Rólunk