Szükséges-e a grafikai tervezés? Megmutatjuk, miért olyan fontos!

További híreink »

Elcsépelt fogalom a grafikai tervezés? Nemcsak esztétikai szerepet tölt be egy vállalkozás életében a konzisztens arculat megtervezése, hanem komoly sikert is hordoz magában.

Összeszedtük azokat a szempontokat, amelyek megteremtik az ön és a vállalkozása számára azt a hátteret, ami akár sikerre is viheti a szolgáltatásait vagy a termékeit. A márkaépítés ma már minden vállalkozó elengedhetetlen marketingfeladatai közé tartozik. Ebben pedig hatalmas segítség önnek egy profi grafikus, aki segíti kialakítani azt az arculatot, ami nem csak a vállalkozást tükrözi, de az ön személyiségét is.

Olyan kreatív megoldásokkal lehet elérni a teljes képet, mint a névjegykártya, a dosszié, a levélpapír, a kül- és beltéri dekoráció. Ezeken kívül tollak, borítékok, szórólapok, katalógusok és különböző reklámtárgyak is viselhetik a vállalkozás arculatát.


Az első benyomás fontossága

Nem mondunk újat azzal, ha kijelentjük, hogy az első benyomás a legfontosabb, ráadásul megismételhetetlen. Ez az egyetlen lehetőség egyszerre teremti meg ön számára a bizalom kialakulását, a profizmus benyomását, és a minőség ígéretét is.

Egy gondosan megtervezett, összehangolt arculattal olyan szakértelmet sugározhat, amit grafikai tervezés nélkül nehéz lenne elérni.

Gondoljon csak bele… Ha ön lekvárfőzéssel foglalkozna, vajon milyen hatást keltene a vásárlókban, ha az üvegen található címkén ugyanazok az arculati elemek köszönnének vissza, mint a webshop oldalán, ahol megrendelték?

Öntapadós matricák és fóliák pedig mindig jól jönnek, ha nem csak a termékek díszítése a cél, hanem a szükséges információkat is tartalmazzák. Viszont miért ne lehetne egyszerre a kettő? Legyen informatív és az arculatnak megfelelő dizájn is egyben.


 

Márkaépítés grafikai tervezés segítségével

Ahogy már említettük, a márkaépítés elengedhetetlen minden vállalkozás számára. A grafikai tervezés pedig ezt a célt szolgálja, amivel könnyen felismerhetővé teszi önt a versenytársak tengerében.

A grafikus által megtervezett arculati elemek mindenhol használhatók. Egyetlen telefonhívás vagy kapcsolatfelvétel választja el önt attól, hogy ne legyen többé átlagos. Emlékezetessé teszik a színei, a betűtípusai, az egyedi formák és alakzatok. Pontosan ettől lesz az ön arculata megismételhetetlen és egyedi.

Emlékezetessé válhat a vásárlói és ügyfelei számára, mert bárhol fel tudják ismerni az ön márkáját. Egy konzisztens képet ad a cégről, ami a mai online világban kiemelten fontossá teszi a vizuális kommunikáció során látható összképet.

A hatékony kommunikáció legütősebb fegyvere

A mai rohanó világban már nem lehet kizárólag az offline megjelenésre támaszkodni. Miért is kellene az online térben másképp megjelenni? A grafikai tervezés során gondolni kell azokra az esetekre is, amikor egy személyes megjelenés a cél, és arra is, hogy az interneten hogyan jelenik meg.

Offline megoldások esetében ugyanaz az arculat jelenik meg a beltéri dekoráción, a kültéri reklámfelületeken, és a már említett marketinganyagokon is. Így már nem csak az arcáról ismerhetik fel az ügyfelei, hanem a márka kinézetéről is.

Az online térben is kiemelt szerepet kap a megfelelő megjelenés. Ön is rendelkezik weboldallal, ami közvetítő szerepet tölt be ön és az ügyfelei között? Éppen olyan fontos a kinézete, mint egy social media megjelenésnek vagy egy hírlevélsablonnak.

Ne feledje tehát… a grafikai tervezés az ön és a vállalkozása legjobb barátja. Gondoskodik arról, hogy minden helyzetben és minden felületen ugyanaz a márka jelenhessen meg. Váljon ön is felejthetetlenné, emlékezetessé és felismerhetővé!

Irány a grafiaki tervezés oldal »

 

További híreink »
Facebook
Galéria

Munkáink

Rólunk