Névjegykártya anyagleadási útmutató

 

pdf

A névjegykártya készítés nyomdakész anyaga a PDF formátumú, mely kritériumait lentebb találja. Kérjük figyelmesen olvassa el, és a leírtaknak megfelően készítse el a grafikai tervet.

Nincs vagy nem szeretné Ön megszerkeszteni a névjegykártyáját? Nem probléma! Grafikusaink percek alatt elkészítik Önnek a nyomdakész anyagot, melynek ára 8000 Ft+ÁFA/óra. Negyed órás egységekben számolunk, így egy kisebb grafikai szerkesztésért, amely például belefér 15 percbe, csupán 2000 Ft+ÁFA.


A nyomdakész névjegykártya kritériumai:

Fájlformátum:CMYK Composite PDF cmyk

Képek:

 • CMYK
 • 300 dpi (lehetőség szerint .jpg tömörítés nélkül)
 • pdf kiterjesztés (1:1 méretarányban)
 • kifutó 5 mm

Betűtípusok: Az állományban levő összes betűtípus legyen beágyazott vagy legörbézett, egyéb esetben kérjük csatolja a betűtípusokat.

Szöveg: Figyelem! A tartalmi és nyelvtani hibákért a jóváhagyott és elfogadott látványterv után nem áll módunkban felelősséget vállalni.

Színek: Csak a ténylegesen nyomásra kerülő színek legyenek az anyagban. Direkt színek alkalmazásakor kizárólag a megfelelő elemek (objektumok, betűtípusok, képek, stb.) legyenek direkt színben megadva, amelyek, a megrendelésben is direkt színként szerepelnek. A felesleges direkt színeket kérjük CMYK -színrendszerben átalakítani.

Felületnemesítés:

 • UV-lakk
 • effektlakk
 • dombornyomás
 • minden felület nemesítési eljárás, illetve stancforma használata esetén, kérjük ezeket a rétegeket direkt színként (külön színkivonaton) megadni, vektoros formátumban, görbézve.

Méretek: A megrendelésben meghatározott méret szerint kérjük a leadott állományok méretezését. Kifutó esetén  +5-5 mm, továbbá a vágástól szintén hagyjanak 3 mm helyet a fontosabb elemek elhelyezésére. (Kifutó: olyan grafikai és képi elemeknél, melyek a vágott méret széléig érnek, rá kell hagyni pár millimétert, hogy a vágásnál előforduló pontatlanságok miatt ne jelenjen meg fehér csík a kép szélén.)

 

PrintPix névjegykártya, dombornyomott névjegykártya, kiváló minőségű névjegykártya

 

A szabvány névjegykártya mérete 90x50 mm. A piros szaggatott vonal jelzi azt a méretet, amit majd a kezébe vehet, ha a névjegykártyát kinyomtattuk, és kivágtuk. A grafikát ezen a méreten túl kell futtatni az ábrán látható 3-5 mm-rel. A tartalmi részeket a vágástól befelé további 3 mm-rel beljebb érdemes elhelyezni a biztonság kedvéért, mivel az a biztonságos zóna. Amennyiben saját grafikát ad le a névjegykártya készítéshez, kérem vegye figyelembe ezt a sematikus ábrát.

Oldalak: Az oldalakat vágójelekkel és szükség esetén hajtás-, bígelés-, perforálás jelekkel kérjük leadni.

FONTOS: Az értékesítők által megadott elkészítési határidők csak a megfelelően leadott nyomdakész anyagok esetén érvényesek. Egyéb esetben a névjegykártya készítés ideje több lehet.

Nem megfelelő nyomdai formátumok:

 • Word (.doc)
 • Excel (.xls)
 • Powerpoint (.ppt)
 • Publisher (.pub). 

 ms office

 

A szabvány névjegykártya tervezési segédlete:

 

De még ennél is jobban megkönnyítjük munkáját!

Töltse le névjegykártya sablonjaink egyikét attól függően milyen grafikaiprogramban szeretné elkészíteni. A sablonokon jelöltük a kifutó és a biztonságos zóna helyét, ahova nyugodtan elhelyezheti a tartalmi elemeket. Ezután kövesse végig névjegykártya nyomdakész elkészítéséről szóló írásunkat.

   

  PhotoshopPhotoshop sablon (90x50mm + 5mm kifutó) LETÖLTÉS

 Illustrator Illustrator sablon (90x50mm + 5mm kifutó) LETÖLTÉS

 InDesign InDesign sablon (90x50mm + 5mm kifutó) LETÖLTÉS

 

A leírásnak megfelelően elkészült a névjegykártya nyomdai grafika
kérek árajánlatot

 

 

 

 

 

 

Facebook
Galéria

Munkáink

Rólunk